Wil je starten met FCTR (spreek uit "factuur") en met eenvoudig boekhouden, dan kan je dit heel eenvoudig en volledig gratis. De website is eenvoudig en je vindt alle functies op één pagina. Lees verder als je de stappen eerst eens wil zien. Onderaan vind je ook een belangrijke tip die je 20% tijdswinst oplevert.

Probeer FCTR.be nu

Stap 1: Registreren voor FCTR.be

Om te starten, open eerst de FCTR applicatie. En click vervolgens op de registreer-knop. Je vindt deze in de rechterbovenhoek bij alle gebruikersfuncties:

Click op de registreerknop in de rechter bovenhoek

Je krijgt dan volgend invulscherm te zien:

Registratiescherm

Voer hier je e-mail adres in en het wachtwoord. Meer gegevens zijn er niet nodig om te registreren voor FCTR.

Click op "Versturen" en enkele ogenblikken later zal je een bericht krijgen in je mailbox. Dit bericht bevat een link naar FCTR waarmee je bewijst dat je e-mail adres correct is. Dit is belangrijk als je bijvoorbeeld je wachtwoord verliest of als we je willen contacteren met belangrijk nieuws.

Bevestigingsmail met activatielink

Nadat je deze link geopend hebt, kan je inloggen op de applicatie. Om dit te doen click je op "Inloggen" dat je vindt net naast de registratieknop.

Nu moet je nog enkel je e-mail adres en het gekozen wachtwoord invoeren en je bent gestart met FCTR.be

Probeer FCTR.be nu

Stap 2: Je gegevens instellingen

Deze stap is niet verplicht, maar zal je veel werk besparen in de toekomst.

Als je ingelogged bent, zullen de gebruikersknoppen rechts boven veranderen in 2 nieuwe mogelijkheden:

  • "Uitloggen" om je af te melden van de applicatie. Dit is vooral belangrijk als je werkt op een computer die niet de jouwe is. Log dan steeds uit nadat je FCTR hebt gebruikt.
  • "Instellingen" om een aantal gebruikersinstellingen te veranderen. Zo kan je hier je wachtwoord wijzigen.

Het instellingsscherm ziet er als volgt uit:

FCTR gebruikersinstellingen

In het stukje "wijzig je bedrijfsgegevens" kan je alle data van je bedrijf invullen. Deze gegevens zullen dan bv gebruikt worden op facturen. Als je je gegevens hebt ingevoerd, kan je ook het vakje "Invoer ... overslaan" aanclicken. Dit zorgt er voor dat je, wanneer je een factuur aanmaakt, niet steeds je gegevens moeten invoeren. Hiermee sla je 1 van de 5 stappen over voor het aanmaken van een nieuwe factuur.

Dus hier één maal je gegevens invoeren zal je vanaf nu 20% tijdswinst opleveren bij het maken van een factuur.

Probeer FCTR.be nu