FCTR heeft er een nieuwe functie bij: Sinds kort is het mogelijk om je facturen aan te passen aan je huisstijl met een eigen logo. Dit artikel geeft je een overzicht van de stappen om een logo toe te voegen alsook een aantal nuttige tips.

Belangrijk: Je logo mag maximaal 500Kb groot zijn. Met het exacte formaat zal je waarschijnlijk een beetje moeten experimenteren om een goed resultaat op je factuur te krijgen. Het is een goed idee om te starten met een logo van ongeveer 450 pixels breed op 300 hoog.

Stap 1. De instellingen van je account beheren

Om gebruik te maken van de FCTR heb je eerst en vooral een account nodig. Deze kan je eenvoudig en gratis aanmaken en vanaf dan kan beschikken over alle functionaliteit. Waaronder het creƫren van facturen voor je klanten.

Wanneer je ingelogged bent, kan je alle instellingen beheren via de knop rechtsboven:

Stap 2. Een logo opladen

Om een logo op te laden click je nu op de "Browse" knop. Afhankelijk van je browser en van de taal-instellingen kan deze knop er lichtjes anders uit zien of een andere tekst bevatten. Je zal hem in ieder geval altijd op dezelfde plaats vinden:

Nu kan je het bestand selecteren dat je logo bevat. FCTR ondersteunt momenteel JPG, GIF en PNG bestanden.

Eens je het bestand hebt geselecteerd moet je nog op "Opladen" clicken. Na een korte verwerktijd kom je terug op het scherm met instellingen. Als alles goed liep, krijg je je logo te zien:

Stap 3. Een factuur maken

Vanaf dan zullen alle nieuwe facturen je logo bevatten in de rechter bovenhoek. Bijvoorbeeld:

Veel succes met je zaak en je nieuwe gepersonaliseerde facturen!