Als zelfstandige en als bijberoeper betaal je heel wat belastingen. Eén van de belastingen die de meeste starters niet verwachten is de provinciebelasting. Over het algemeen is het een relatief klein bedrag dat niet afhankelijk is van je inkomen, maar het komt er toch maar weer bij. Een overzicht.

Hieronder vind je een overzicht van de provinciebelasting die je in de verschillende provincies in België zal moeten betalen. Deze zijn afhankelijk van de vestingplaats van je bedrijf. De tarieven gelden voor 2014 en zijn steeds de minimumtarieven (bepaald op basis van de oppervlakte).

Click zeker door om alle details te bekijken.

ProvincieProvinciebelastingen in € per jaarBron
Antwerpen92Bron
Brussels Gewest89Bron
Henegouwen0Bron
Limburg62Bron
Luik0Bron
Luxemburg0Bron
Namen0Bron
Oost-Vlaanderen124.00Bron
Vlaams-Brabant0Bron
Waals-Brabant0Bron
West-Vlaanderen101.00Bron

Nota: In Wallonië en Vlaams-Brabant werkt men niet met een algemene bedrijfsbelasting. Daar moet je enkel betalen als je in specifieke categorieën valt, zoals wanneer je een milieuvergunning nodig hebt of een bancair bedrijf bent. De kans dat je, in bijberoep, belastingen moet betalen is dus zeer klein.