De beste en meest waterdichte manier om algemene voorwaarden op te stellen is om hiervoor een advocaat in te schakelen. Hij zal met jouw nagaan wat je behoeften en wensen zijn en voorwaarden specifiek voor je opstellen die ook in een rechtbank zonder problemen stand zullen houden.

Het nadeel is dat dit wel wat kost (gemakkelijk €1000+). Als je dit wil doen, controleer dan of je de advocaat met de KMO portefeuille kan betalen. Dat kan je heel wat besparen.

Een andere mogelijkheid is om via Internet inspiratie op te doen. Zoeken op "algemene voorwaarden voorbeeld" levert heel wat informatie op, waaronder deze zeer uitgebreide pagina van B-FAK.

Kopieer niet zomaar algemene voorwaarden van een ander bedrijf. Ook algemene voorwaarden vallen onder de copyright wetgeving en mogen niet zomaar overgenomen worden.

Een laatste mogelijkheid is om ten rade te gaan bij een beroepsfederatie, zoals FeWeb of Unizo. In veel gevallen bieden ze een standaard document aan met algemene voorwaarden die opgesteld zijn door een advocaat met kennis van de sector. Je zoekt dan ook best een belangengroep die aansluit bij je activiteit.